Субота, 20.04.2024, 06:43
Приветствую Вас Гість | Регистрация | Вход

Установка Windows 7 Івано-Франківськ 0677342846

Меню сайта
Форма входа
Категории раздела
Поиск
Календарь
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Главная » 2013 » Червень » 22 » Черговий сміттєвий скандал в Івано-Франківську: люди винуватять місцевого депутата, що з-під своїх вікон сміття перемістив… до їхніх?
    16:53
    Черговий сміттєвий скандал в Івано-Франківську: люди винуватять місцевого депутата, що з-під своїх вікон сміття перемістив… до їхніх?


    Черговий сміттєвий скандал в Івано-Франківську: люди винуватять місцевого депутата, що з-під своїх вікон сміття перемістив… до їхніх?


    Мешканці трьох будинків по вулиці Північний бульвар в Івано-Франківську звернулися до міського голови з приводу контейнерного майданчику біля своїх будинків. За їхніми словами, тут утворилося справжнє сміттєзвалище.

    «У нас, мешканців будинків 8, 8а, 10 по вул. Північний Бульвар ім. Пушкіна, у м.Івано-Франківську виникла проблема з розташуванням контейнерів для сміття, — йдеться у колективному зверненні, яке люди оприлюднили у соцмережах. — Мешканці будинків, біля яких влаштовані сміттєзвалища, проти того, щоб під будинок несли сміття з усього мікрорайону. Цей «майданчик» чомусь виконує функцію сміттєзвалища цілого мікрорайону. Жоден з цих смітників не облаштований».

    Люди пишуть, що розсадник антисанітарії влаштувати за якихось п’ять метрів від вікон житлового будинку. «Переповнені сміттям, обліплені мухами, бродячими котами та собаками контейнери створюють нестерпні умови проживання, — продовжують івано-франківці. — З часу появи у цьому місці горезвісних баків жоден з них не промивався та не дезінфікувався, хоча за санітарними нормами повинні це робити не рідше одного разу на 10 днів».

    Мешканці просять міського голову демонтувати та перенести контейнери в інше місце.

    Кореспондент БРІЗу поцікавився, яким чином зреагувала влада на звернення мешканців і чого їм слід очікувати.
    І з’ясувала, що звернення переадресоване в Департамент містобудування та архітектури. Там воно зареєстроване 19 червня. Протягом 5 днів розглядатимуть і тоді мешканцям повідомлять відповідь.

    В свою чергу мешканці в один голос запевняють, що сміттєві баки десятки років стояли собі на одному місці, де «нікому не заважали» і всіх це влаштовувало. Допоки поруч не з’явилась новобудова, де поселилась «еліта», в тому числі депутат міської ради. На думку невдоволених сусідів, саме завдяки старанням цього депутата контейнери перемістили на інше місце, яке абсолютно не придатне для збору сміття. 
    Мотивували це начебто невідповідністю безпеці, оскільки контейнера раніше стояли біля електропідстанції, що порушує норми, в тому числі пожежні. Проте люди обурені, чому десятки років контейнери стояли, не порушуючи норм, а тут раптом одночасно з появою нових сусідів – комусь спало на думку, що норми порушено.

    Слід відзначити в цьому випадку й позицію «винуватця» - депутата міської ради (фракція ВО «Свобода») Сергія Стефанка, який з даного питання вимушений був виступати аж на сесії міської ради з депутатським запитом.
    «Отож, у мене на окрузі виникла проблема з розташуванням контейнерів для сміття. Мешканці будинків, біля яких влаштовані сміттєзвалища, проти того, щоб у їх двір несли сміття з усього мікрорайону. Ну, і нехай собі люди будуть проти, кажуть чиновники, хай буде так як є, лиш би нічого не робити, лише б нічого не міняти, нас так влаштовує.
    Отже, треба вирішувати питання, але як виявилося ніхто з комунальників цим питанням не хоче займатися. Хай депутат сам розбирається, раз йому треба.
    Розумію, що якщо ти сам все не зробиш, то все затреться і забудеться ще у зародку. І покриється все товстим шаром відписок, - справа не буде втілена в життя ніколи. Двічі йду на збори мешканців, зустрічаюсь з керівниками ОСББ і ЖБК, збираю міжвідомчу комісію, пишемо протоколи, складаємо акти, малюємо схему розташування (добре хоча б що в архітектурі адекватні люди). Здавалося б усе зроблено. Все викладено на тарілочці керівникам комунального господарства міста. Прошу, дійте.
    Проходить місяць, а починалося все у червні 2012 року, два, - ніхто нічого не робить. Люди питаються у чому справа? Претензії звичайно до депутата, чому нічого не робиш? – Відповідаю, - «зробив усю технічну роботу, написав п’ять звернень, зробив по десять дзвінків кожному, відвідав по десять раз кабінет кожного, а результат нульовий».
    Виявляється у наших комунальників, знову проблема. Наші керівники комунальних служб не можуть визначитись кому належать смітники, не знають хто має пересувати контейнери, хто заплатить тим, хто буде пересувати. Зрештою не можуть розібратися, хто кому підпорядковується і хто відповідає за смітники. Потім доходять до висновку, що автоколона, яка вивозить сміття, нікому не підпорядковується і з смітниками навести порядок неможливо.
    В чому причина безладдя питають люди, невже ви, депутат не впливаєте на елементарні питання? – Причина бездіяльності у безвідповідальності і безкарності виконавчої влади, - бардак одним словом. Але ж ви від «Свободи», у Вас же в раді більшість, кажуть люди? Чому Ви терпите цей безлад? …», - говорив депутат.

    Люди пропонують різні варіанти вирішення проблеми: хтось бажає повернути сміттєві майданчики на старе місце, хтось вважає за доцільне, щоб кожен будинок мав свій окремий контейнер, когось влаштовує щоранку виносити самостійно пакет сміття до сміттєвоза. А поки-що люди самостійно розмістили майданчики поодиноко на різній відстані, бо вважають, що так менше смітитиметься, й очікують на остаточне рішення місцевої влади.
     



    20 Червня 2013 p.
    ©http://briz.if.ua/
    Просмотров: 638 | Добавил: ondifua | Рейтинг: 0.0/0